Wageningen University and Research

Communicatieadviseur met ruime ervaring op pers- en mediagebied - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-02-2020 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris €2.722 - €5.057
Communicatieadviseur met ruime ervaring op pers- en mediagebied

Locatie Wageningen

Wij zoeken
Elke dag werken wij aan het verbeteren van kwaliteit van leven. Dankzij ons sociaal en economisch onderzoek kunnen onze klanten werken aan innovaties op het gebied van voedsel, natuur en klimaat. Kun jij onze onderzoeksresultaten vertalen naar verhelderende inzichten voor professionals en de media? Wil jij onze onderzoekers met de meest effectieve communicatiemiddelen uitdagen in het creëren van duurzame impact? Dan zoeken wij jou!

Centraal in de communicatie van Wageningen Economic Research staat het bieden van verhelderende inzichten om zo in lijn met de missie van Wageningen University & Research (WUR) de kwaliteit van leven te bevorderen. Samen met de boegbeelden van de Social Sciences Group (SSG) vertaal jij onze expertise in sociaal en economisch onderzoek naar campagnes en nieuwswaardige uitingen voor (inter)nationale relaties. Jij adviseert en stimuleert onderzoekers om hun belangrijkste inzichten actief met de markt te delen en zoekt naar de juiste kanalen voor hun verhaal. Op basis van jouw expertise ondersteun jij de onderzoekers en daag je hen uit waar nodig.

Wageningen Economic Research komt veelvuldig in de media, bijvoorbeeld met de jaarlijkse land- en tuinbouwcijfers, ons consumentenonderzoek en met onze sectorkennis. Wij zoeken daarom een communicatieadviseur die ook een ervaren persvoorlichter is en die een goede relatie heeft met (inter)nationale pers, media en belangengroepen.

Samen met vier andere collega’s maak jij deel uit van het Marketing & Communicatieteam van de Social Sciences Group van WUR. Naast de rol van communicatieadviseur Wageningen Economic Research, ben je verantwoordelijk voor het persbeleid van SSG, dat bestaat uit de instituten Wageningen Economic Research, Wageningen Centre for Development Innovation en Departement Maatschappijwetenschappen. Binnen WUR werk je nauw samen met de afdeling Corporate Communications & Marketing.

Wij vragen
Herken jij jezelf in de omschrijving van onze nieuwe collega?

Je bent analytisch, creatief, neemt initiatief en staat stevig in je schoenen. Je werkt graag samen en hebt een hands-on mentaliteit. Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau en je hebt een relevant pers- en medianetwerk. Je zet je graag in voor een maatschappelijk relevante onderzoeksorganisatie. Je voelt je thuis in een organisatie waarin betrouwbaarheid, ondernemerschap, ontwikkeling, klantgerichtheid en samenwerken belangrijk is. We werken in een internationale omgeving en vinden inclusiviteit belangrijk; jij kunt je vinden in deze kernwaarden.

Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift, minimaal op C1-niveau (volgens CEFR) en verder heb je verstand van en ten minste 5-10 jaar ervaring in:
 • media- en persvoorlichting;
 • campagnematig werken;
 • het domein van voedsel en leefomgeving.

Ervaring in een kennisintensieve organisatie danwel een organisatie met een sterk sociaaleconomisch profiel, is een pré.

Wij bieden
Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.722,- tot maximaal €5.057,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10 of 11). Een dienstverband van 32 uur per week bespreekbaar. Het gaat om een vaste positie waarbij we in eerste instantie met twee jaarcontracten werken.
Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt, je werkt met name vanuit Wageningen en minimaal 1 dag per week vanuit Den Haag, waar Wageningen Economic Research deels is gevestigd;
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten (tegen een geringe vergoeding).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Steenbergen, Hoofd Marketing en Communicatie a.i, 0317-483729 of annemieke.steenbergen@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Willemsen, Recruiter SSG of Bianca Aversteeg, Recruitment SSG support; recruitment.ssg@wur.nl.

Deze vacature staat open tot en met zondag 8 maart 2020. Alleen sollicitaties ontvangen via de 'Solliciteer' button of de website van Wageningen University and Research www.wur.nl/nl/Werken-bij.htm worden in behandeling genomen.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 18 maart 2020 in Den Haag.

Wij zijn
Binnen Wageningen University & Research maakt Wageningen Economic Research samen met het Wageningen Center for Development Innovation en de afdeling Sociale Wetenschappen van de universiteit deel uit van de Social Sciences Group. De Social Sciences Group omvat de volledige kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek en consultancy en capaciteitsopbouw. Wageningen University & Research combineert fundamentele en toegepaste kennis vanuit de missie ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Zo draagt WUR bij aan het oplossen van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Onze 5.500 medewerkers en meer dan 12.000 studenten laten zich inspireren door natuur, maatschappij en technologie. Inspiratie die ons al meer dan een eeuw in staat stelt om te verwonderen, kennis te ontwikkelen en deze wereldwijd toe te passen. En dat doen we niet alleen, maar zoveel mogelijk samen met overheden, het bedrijfsleven, non-gouvernementele organisaties en andere kennisinstellingen.

Wij zijn een werkgever die veel waarde hecht aan gelijke kansen voor iedereen.
Wij verwelkomen sollicitaties van alle mogelijk passende, gekwalificeerde personen zonder te kijken naar ras, geslacht, handicap, geloof of leeftijd.

www.wur.nl
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Annemieke Steenbergen

Vestigingsplaats

Solliciteer