Wageningen University and Research

Controller - Project Control & Audits - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-12-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris afhankel...
Wij zoeken
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega voor ons team Financial Accounting en Internal Control (FA&IC), die samen met drie collega’s, de tweedelijns ondersteuning voor onze projectorganisatie verzorgt. Heb jij ruime ervaring met audits en controles van projecten en projectorganisaties? Kun jij de verbinding leggen tussen onze projectorganisatie en de externe controleurs? Heb je oog voor details, terwijl je de focus op het grotere geheel kan vasthouden? Kan jij snel processen doorgronden, verbetervoorstellen formuleren en die ook implementeren en toetsen op werkbaarheid? Dan zoeken wij jou ter uitbreiding van ons team.

Het team FA&IC is verantwoordelijke voor de organisatie van de financiële processen, de beheersing van de financiële risico’s en de tweedelijns ondersteuning van de financiële kolom. Binnen het team van 7 personen werk je nauw samen met 3 collega’s die de tweedelijns ondersteuning op het gebied van projectcontrol verzorgen. Daarnaast bestaat het team uit twee medewerkers die verantwoordelijk zijn voor internal control en de administratieve systemen en processen.

In jouw rol als Controller ligt de focus op de ‘check’-fase van de PDCA-cyclus. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van alle externe audits op projectverantwoordingen en je bent eerste aanspreekpunt bij second-level audits door subsidieverstrekkers. Daarnaast monitor je de kwaliteit van de interne processen en ben je de rechterhand van de manager FA&IC bij de werkzaamheden ten behoeve van de jaarrekeningcontrole. Je adviseert de organisatie over verbeteringen naar aanleiding van je werkzaamheden.

De taken bestaan uit:
 • Coördinatie van de controle van projecten door de externe accountant
  • Maken van werkafspraken met de accountant
  • Monitoren van de voortgang
  • Aandragen van oplossingen bij problemen bij de uitvoering van de controles
 • Regie bij second-level audits
  • Aanspreekpunt voor de auditors
  • Review van de aangeleverde dossiers
  • Opstellen van documentatie voor de centrale onderdelen in de dossiers (urennormen, kostprijzen, etc.)
  • Verdediging van de systemen, processen en dossier overstijgende bevindingen
 • Monitoring van de kwaliteit van de projectprocessen
  • Je onderzoekt of de projectrisico’s op adequate wijze worden beheerst
  • Je komt met verbetervoorstellen voor de bedrijfsprocessen 

In de dagelijkse uitvoering van je werkzaamheden word je begeleid door de manager Financial Accounting & Internal Control.

Wij vragen
 • Een afgeronde WO/HBO+ opleiding bedrijfseconomie of accountancy
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in project control of accountancy
  • Kennis van subsidieregelingen (H2020, EFRO, NWO, etc.) en ervaring met toegepast onderzoek is een pré
 • Je bent sterk analytisch, accuraat, kritisch, communicatief sterk en neemt initiatief
 • Je bent gericht op samenwerking, maar blijft onafhankelijk en vindt je eigen weg
 • Je hebt een gemakkelijke omgang met systemen en getallen
 • Je beheerst zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.

Wij bieden
Wij bieden een veelzijdige baan bij Wageningen University & Research met ruimte voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Je ontvangt een bruto maandsalaris afhankelijk van je ervaring tot maximaal € 5.608,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform de CAO Wageningen Research (schaal 12). Een aanstelling van 0,8 fte is bespreekbaar. De functie betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor ontwikkeling en groei. Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen, een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.  

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Frans Dinnissen (Manager Financial Accounting & Internal Control) per email: frans.dinnissen@wur.nl.

Heb je belangstelling voor deze vacature en wil je solliciteren? Reageren kan tot en met 6 januari 2019 uitsluitend middels de 'Solliciteer' button op deze site.

Wij zijn
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken bij pagina's.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frans Dinnissen

Vestigingsplaats

Solliciteer