Wageningen University and Research

Controller - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-12-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4.330,-
Controller

Wij zoeken

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega voor deze junior functie in ons team Financial Accounting en Internal Control, die een bijdrage kan leveren aan producten op het gebied van project- en subsidiecontrol die ons team voor de gehele organisatie maakt. Heb jij oog voor details, terwijl je de focus op het grotere geheel kan vasthouden? Kan jij snel processen doorgronden, verbetervoorstellen formuleren en die ook implementeren en toetsen op werkbaarheid? Kan jij gestructureerd werken, heb je affiniteit met het opzetten en verbeteren van de rapportages, financiële analyses, werkprocessen alsook het opzetten en het functioneel beheren van IT producten? Dan zoeken wij jou ter uitbreiding van ons team.

Het team FA&IC is verantwoordelijke voor de organisatie van de financiële processen, de beheersing van de financiële risico’s en de tweedelijns ondersteuning van de financiële kolom. Binnen het team van 7 personen werk je nauw samen met 3 collega’s die de tweedelijns ondersteuning op het gebied van projectcontrol verzorgen. Daarnaast bestaat het team uit twee medewerkers die verantwoordelijk zijn voor internal control en de administratieve systemen en processen.

In jouw rol als Controller lever je een bijdrage aan de tweedelijns ondersteuning op het gebied van projectcontrol. Je draagt bij aan producten en verbetertrajecten op de drie verschillende aandachtsgebieden binnen projectcontrol: accounting & reporting, audits & projectcontrol en innovatie & ontwikkeling. Tevens zal je ook zelfstandig producten beheren en (op den duur) zelfstandig verbetertrajecten tot een succesvolle implementatie volbrengen.

De taken bestaan uit dat:
 • Je zelfstandig verantwoordelijk bent voor het onderhouden en verbeteren van de projecten bibliotheek (SharePoint site die dient als belangrijke informatievoorziening voor de decentrale project controllers).
 • Je de Controller Accounting & Reporting ondersteunt bij het opzetten en implementeren van procesverbeteringen, IT producten en rapportages.
 • Je de Controller Audits & Projectcontrol ondersteunt bij zowel interne als externe audits door:
  - documentatie voor organisatie-brede processen en financiële onderbouwingen van tarieven en kostprijzen op te zetten en te onderhouden,
  - te ondersteunen bij de interne audits door veel de organisatie in te gaan om zwaktes in de projectbeheersing te identificeren en te analyseren en
  - ondersteunen bij het implementeren van verbetervoorstellen die voortkomen uit audits.
 • Je de Controller Innovatie & Ontwikkeling ondersteunt bij:
  - het opzetten van interne trainingen voor projectcontrol,
  - het uitwerken en analyseren van tariefafspraken,
  - het opzetten van adviezen omtrent subsidievoorwaarden en
  - het voorbereiden en in details verder uitwerken van nieuwe ontwikkelingen binnen projectcontrol.
 • Je op den duur functioneel beheerder wordt van een workflow tool voor het plannen en afhandelen van accountantscontroles.

In de dagelijkse uitvoering van je werkzaamheden word je begeleid door de Controller Innovatie & Ontwikkeling. Je valt hiërarchisch onder de Manager Financial Accounting & Internal Control.

Wij vragen
 • Een afgeronde HBO\WO opleiding bedrijfseconomie of accountancy.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in project control of accountancy:
  - Kennis van subsidieregelingen (H2020, EFRO, NWO, etc.) en ervaring met toegepast onderzoek is een pré.
 • Je bent sterk analytisch, accuraat, kritisch en neemt initiatief.
 • Je bent gericht op samenwerking, maar blijft onafhankelijk en vindt je eigen weg.
 • Je hebt een gemakkelijke omgang met systemen en getallen.
 • Je wilt doorgroeien en bezit groeipotentieel daartoe.
 • Je beheerst zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.

Wij bieden
Wij bieden een veelzijdige baan bij Wageningen University & Research met ruimte voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Je ontvangt een bruto maandsalaris afhankelijk van je ervaring van tot maximaal € 4.330,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform de CAO Wageningen Research (schaal 10 – aanloopschaal 9). De functie betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor ontwikkeling en groei. Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen, een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Frans Dinnissen (Manager Financial Accounting & Internal Control) per email: frans.dinnissen@wur.nl

Heb je belangstelling voor deze vacature en wil je solliciteren? Reageren kan tot en met 6 januari 2019 uitsluitend via de 'Solliciteer' button.

Wij zijn
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frans Dinnissen

Vestigingsplaats

Solliciteer