Wageningen University and Research

Hoofdredacteur - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 16-10-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Salaris is afhankelijk van kenn...
Wij zoeken
De hoofdredacteur (m/v) is verantwoordelijk voor de volgende uitgaven:

Resource. Resource is het onafhankelijke journalistieke medium van Wageningen Universiteit & Research (WUR). Resource brengt nieuws en achtergronden via het web, intranet en een tweewekelijks magazine. Dat gebeurt in het Nederlands en in het Engels voor zo'n 12.000 studenten en ruim 5.000 medewerkers.

Wageningen World.
Wageningen World is het kwartaalblad voor relaties van Wageningen University & Research. Het magazine informeert over de ontwikkelingen in het onderzoek van het Wageningse domein (voedsel en leefomgeving). Naast de printversie wordt er ook een digitaal magazine uitgebracht.

Specials. Uitgaven die redactioneel nauw verbonden zijn aan Resource, Wageningen World en/of WUR.

De redactie bestaat uit circa 8 fte en er wordt gewerkt met een flexibele schil voor o.a. contentproductie, vertaling en vormgeving.

Wij vragen
De hoofdredacteur die we zoeken is een inspirerende, creatieve en vakkundige persoonlijkheid met een achtergrond in de schrijvende journalistiek. Hij/zij kan zowel met print, online als video uit de voeten. Een visie op het zinvolle gebruik van verschillende mediatypen naast elkaar is daarbij noodzakelijk.

Kennis van het agro & food-domein is een pre. Het vermogen om wetenschappelijke onderwerpen op een boeiende manier te vertalen naar verschillende doelgroepen is een must. Sterker nog: rond deze onderwerpen willen we graag meer interactie op gang brengen, dus een instinct voor wat er leeft in de wetenschappelijke wereld en in de samenleving is onontbeerlijk.

Het inspireren van een team redacteuren tot het creëren van mooie en inhoudelijke journalistieke producten is de kern van het werk. De hoofdredacteur heeft oog voor de talenten van medewerkers en bevordert hun professionele ontwikkeling en onderlinge samenwerking. Bijspringen op de redactievloer en zelf de handen uit de mouwen steken kan soms nodig zijn.

Vanzelfsprekend beschikt de collega die we zoeken over uitstekende journalistieke vaardigheden en managementskills als budgettering, planning en relaties onderhouden met diverse stakeholders.

Wij bieden
Een intellectueel zeer prikkelende omgeving waarin gewerkt wordt aan de grootste vraagstukken van deze tijd op het terrein van life sciences, agro & food.

De ruimte om je talenten maximaal te benutten, verdeeld over verschillende titels en mediatypen.

Een tijdelijk dienstverband van 5 dagen per week (1.0 fte) voor 1 jaar met vooruitzicht, bij goed functioneren, op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Salaris is afhankelijk van kennis en ervaring (profiel: redacteur 1, schaal 12) cao Stichting Wageningen Research. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Meer informatie

PROCEDURE
Journalisten wordt gevraagd te reageren via de 'Solliciteer' button. De inschrijftermijn sluit op 31 oktober 2018. De sollicitatie zal door een commissie worden beoordeeld.

Om in aanmerking te komen voor een gesprek, geldt een aantal randvoorwaarden:
  • Uitstekende kennis van de Engelse taal
  • Ruime ervaring als hoofdredacteur
  • Bewezen multimediale ervaring
  • Ervaring met het bedienen van verschillende doelgroepen
  • Opleiding minimaal op HBO-niveau, liefst WO.
Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Marc Lamers, Corporate Director Communications & Marketing en tevens uitgever van Resource op nummer: 0317-485890.

Wij zijn
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken bij pagina's.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marc Lamers
Telefoon 0317-485890

Vestigingsplaats

Solliciteer