Wageningen University and Research

Manager vakgroep (Squad Leader) - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 20-09-2018 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris een marktconform salaris
Wij zijn
Wageningen University & Research is in 2017 door de Keuzegids Universiteiten voor de 13de keer op rij verkozen tot beste universiteit van Nederland en behoort tot de top 150 wereldwijd. Zo’n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit ruim 100 landen werken in ons domein van gezonde voeding en leefomgeving, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.

De ruim 160 medewerkers van de afdeling FB-IT richten zich op het leveren van de IT-dienstverlening aan Wageningen University & Research. FB-IT bevindt zich in een transformatietraject van waaruit het verder wil doorgroeien naar een flexibele, wendbare organisatie die met snellere introductie en doorontwikkeling van haar diensten beter aansluit bij haar klant(en). Werken in multidisciplinaire teams en agile werken zijn belangrijke veranderingen in deze transitie. Bij deze transitie past ook een andere invulling van de hiërarchische leidinggevende rol naar een faciliterend – coachend manager. Voor het nieuwe leiderschapsteam ontstaat hierdoor de functie van manager vakgroep.

Taken en verantwoordelijkheden
De manager vakgroep is (hiërarchisch) verantwoordelijk voor de prestatiecyclus, de sturing en leiding van de vakgroep en is inhoudelijk verantwoordelijk voor het (toekomstgericht) op peil houden van de expertises en competenties van de medewerkers binnen het team (personen met dezelfde inhoudelijke discipline). Deze medewerkers zullen werkzaam zijn in diverse multi disciplinaire teams (MDT’s). De manager vakgroep legt rechtstreeks verantwoording af aan de manager FB-IT. De manager vakgroep is een faciliterend-coachend leidinggevende en is verantwoordelijk voor het resource management, het zorgen voor voldoende (kwantitatief en kwalitatief) capaciteit voor de MDT’s. Daartoe dient de manager vakgroep medewerkers te inspireren en te ondersteunen in hun (kennis)ontwikkeling.

Implementatie vakgroep plan. De manager vakgroep stelt kaders, realiseert de geformuleerde ontwikkeldoelstellingen van de vakgroep en medewerkers en creëert de randvoorwaarden voor het realiseren van de individuele doelen van medewerkers. Is doorlopend op zoek naar vernieuwing en innovatie binnen het vak- en aandachtsgebied, rekening houdend met enorme snelheid van technische wijzigingen in het IT-domein.

Naast deze verantwoordelijkheden is de manager vakgroep verantwoordelijk voor Beleid- en visieontwikkeling. De vakgroep leider is een voorloper op het gebied van IT-ontwikkelingen en stelt, afgestemd op IT-ontwikkelingen binnen het domein onderwijs – onderzoek – bedrijfsvoering, (periodiek) een meerjarige visie op ten aanzien van expertise ontwikkeling voor functies en Agile rollen van medewerkers binnen haar/zijn vakgroep. Resultaat is dat periodiek actuele kennis/expertise bij de medewerkers van de vakgroep beschikbaar is om ingezet te worden bij de verschillende MDT’s (en projecten).

Naast het vervullen van de functie van manager vakgroep (60% tijdsbelasting) werkt de betreffende medewerker voor de overige tijd mee aan activiteiten / werkzaamheden, gelinkt aan het IT-werkveld, van een (minimaal) qua zwaarte vergelijkbaar takenpakket en werk- en denkniveau in de bandbreedte schaal 11 – 13.

Complementair aan de taken en verantwoordelijkheden van manager vakgroep kan hierbij o.a. gedacht worden aan:
  • Werkzaamheden vanuit eigen IT inhoudelijke expertise en deskundigheid (in een MDT).
  • Adviserend en ondersteunend (aan bijv. manager FB-IT) m.b.t. strategie & beleid; vertaling van de strategie naar uitvoeringsbeleid en toezien op implementatie binnen de vakgroep
  • De zwaardere (qua niveau) rollen van agile coach of scrummaster.
  • Initiëren, faciliteren en opvolgen van een of meerdere gildes en het ophalen van actuele thematiek uit de gildes.
  • Implementeren van veranderingen / organisatie ontwikkeling, continuous Improvement binnen de vakgroep en of FB-IT breed.
In de besturingsfilosofie van FB-IT wordt inhoudelijke dienstverlening bewust gescheiden van ontwikkeling van de vakgroep(leden). Deze functie is daarom niet verenigbaar met de rol van Product Owner.

Wij vragen
  • Je hebt een WO werk- en denkniveau gecombineerd met gedegen professionele kennis op een bepaald vakgebied of specifiek werkterrein binnen IT.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen een complexe IT omgeving. Bij voorkeur vanuit de gedachte van faciliterend en verbindend leiderschap.
  • Je hebt ervaring met het werken binnen Agile/Scrum/DevOps omgevingen (zowel tactisch als strategisch)
  • Je bent gewend om meerdere belangen te kunnen dienen en maakt daarbij gebruik van de nodige organisatiesensitiviteit, integriteit en inlevingsvermogen.
  • Inspirerend leiderschap en coachende vaardigheden zijn essentiële competenties voor deze functie

Wij bieden
Wij bieden je op onze Campus in Wageningen een werkplek aan binnen een professionele werkomgeving waar veel hoogwaardige technologie gebruikt wordt, en waarbij je komt te werken in een enthousiast team van collega’s met passie voor hun vakgebied. Veel kansen in een state-of-the-art omgeving.

Een full time aanstelling, voor in eerste instantie 1 jaar, met een marktconform salaris. De functie is ingedeeld in de Hay systematiek als Afdelingshoofd, inschaling afhankelijk van kennis/competenties/ ervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé, goede ontwikkelingsmogelijkheden, en een flexibele (deeltijd) invulling van de arbeidstijd.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Molenaar, manager FB-IT, telefoon: 0317483949 Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marjon Hendriks (Senior HR Adviseur), telefoon: 0317481224

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 7 oktober 2018 via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marjon Hendriks
Telefoon 0317481224

Vestigingsplaats

Solliciteer