Wageningen University and Research

Onderzoeker Food Physics and Technology - Wageningen

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-12-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Wageningen Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris maximaal € 4934,-- bruto per ma...
Onderzoeker Food Physics and Technology

Locatie Wageningen
Expertisegebied Food

Wij zoeken
Een enthousiaste, initiatiefrijke en inhoudelijk sterke onderzoeker Food Physics and Technology die bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en procestechnologieën voor de levensmiddelenindustrie.
Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt jou een uitdagende en marktgerichte omgeving waar gemotiveerde wetenschappelijke professionals onderzoek uitvoeren voor bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De Food Technology groep ontwikkelt kennis en technologie voor de productie van nieuwe, gezonde en veilige levensmiddelen, bijvoorbeeld producten met minder zout en vet, of vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. De wetenschappelijke aandacht richt zich hierbij op de relatie tussen producteigenschappen, ingrediëntformulering en procestechnologie. Mede dankzij onze multidisciplinaire product- en proceskennis hebben onze opdrachtgevers producten als Beeter, MacuView en Arina Light Kaas op de markt gebracht.

Als Onderzoeker Food Physics and Technology draag je bij aan de verdere kennisontwikkeling van innovatieve producten en technologieën, onder meer door:
  • Het uitvoeren van multidisciplinaire toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van duurzame product- en procesontwikkeling;
  • Het samen met collega’s uitwerken en samenvatten van onderzoeksresultaten tot (deel-) rapportages, publicaties en presentaties voor onze opdrachtgevers;
  • Het vertalen van fundamentele wetenschappelijke kennis naar toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten die aansluiten op maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid en gezondheid;
  • Het opbouwen en onderhouden van een effectief (inter-)nationaal relatienetwerk en hiermee de gewenste naamsbekendheid en marktpositie op dit werkveld te realiseren.

Wij verwachten dat je gedreven bent, boordevol slimme, innovatieve ideeën zit en in staat bent deze met je collega's uit te werken tot concrete projectplannen die vervolgens in samenwerking met industriële partners in de praktijk worden gerealiseerd.

Wij vragen
  • Een ambitieuze collega die beschikt over overtuigingskracht, zelfstartend en kwaliteitsbewust is;
  • Een afgeronde academische opleiding (MSc, PhD) op een relevant gebied, b.v. levensmiddelentechnologie, productontwikkeling of chemische technologie;
  • Diepgaande kennis van fysisch-chemische en reologische eigenschappen van levensmiddelen en de hiervoor gebruikte componenten. Specifieke kennis van plantaardige eiwitten is een pre;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, en de vaardigheid om op alle niveaus met zowel klanten als de eigen organisatie te communiceren;
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  •  
Je hebt de potentie om op termijn door te groeien richting een projectleidersfunctie, waarbij naast je inhoudelijke kennis ook nadrukkelijk je competenties op het gebied van organiseren, samenwerken en het ontwikkelen van collega’s van belang zijn.

Wij bieden
Een uitdagende baan bij een commerciële organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als Onderzoeker Food Physics en Technology ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een tijdelijk dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris tot maximaal € 4934,- bruto per maand bij een volledige werkweek. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Meer informatie
Voor meer Informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. ir. B. Langelaan, manager Food Technology, telefoon 0317-484382 (e-mail: ben.langelaan@wur.nl. Inlichtingen over het contract kun je verkrijgen bij: mw. W. Jansen, HR adviseur, AFSG, e-mail wilma.jansen@wur.nl.

Geïnteresseerd?
U kunt online solliciteren via de 'Solliciteer' button tot 4 januari 2019.

Wij zijn
Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en ‘groene’ alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie ‘to explore the potential of nature to improve the quality of life’. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Voor meer informatie over Wageningen Food & Biobased Research kijk op: http://www.wur.nl/wfbr.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op:
http://www.wur.nl/nl/Werken-bij/Vacatures.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon dr. ir. B. Langelaan
Telefoon 0317-484382

Vestigingsplaats

Solliciteer